A Feeder Adventures és a Feeder Adventures Versenyek története.

Hat évvel ezelőtt a közösségi média egy olyan lehetőséget adott a kezembe, melyet én, is mint kezdő horgász megpróbáltam kihasználni. A kezdeti nehézségek, amelyekkel találkoztam, mint ”friss” horgász, hamar felnyitották a szemem, hogy kénytelen vagyok segítséget kérni, ha szeretnék eredményes lenni. Már az első félévben tudtam, hogy gyorsan tapasztalatot ott lehet szerezni ahol, van, vagyis a versenyhorgászok mellet. Ezért korán belekezdtem az amatőr versenyzésbe, és az első néhány kudarc mellet azért jöttek a sikerek is. Amikor a horgászok befogadtak ebbe a közösségbe, és beszélgettünk a versenyekről, amihez már a Feeder Adventures csoport adta a hátteret, mindig felvetődött egy kérdés. Az anyagi vonzata a versenyeknek. Ekkor gondoltam úgy, hogy megpróbálom a versenyszervezést, és a kapcsolatok révén, támogatókat is sikerült magam mellé állítani.

A versenyzők így a nevezési díjért, ajándékokért, nyereményekért is versenyezhettek a dicsőség mellet. Az első évben, szinte szabályok nélkül horgásztunk, és bizony voltak, akik szívesen jöttek a versenyekre. Kialakult egy közösség, amelyhez csatlakoztak egyre többen. Az első, csak nőknek szóló versenyünket is megrendeztük és már az első évben úgy éreztem, hogy jó szezont zártam, hiszen sokan csatlakoztak hozzánk, és jómagam is sokat tanulhattam. A második évben, már kicsit módosítva a szabályokon, azt a réteget céloztuk, akik valójában versenyezni szeretnének, és a baráti jellegű versengést, egy picit a háttérbe szorítottuk.

Persze nem ment ez olyan könnyen, de szerencsére nem is fogadták annyira rosszul. Gyerekversenyek, és a nőknek szóló megmérettetések mellet, jótékonykodtunk is. A Bátor Tábor Alapítvány részére már két sikeres, versennyel egybekötött adománygyűjtést tudtunk tartani, ahol egyenként fél millió forintot adtunk át. Az Ökumenikus Szeretetszolgálat számára pedig több mázsa tartós élelmiszert, és ruhaneműt is gyűjtöttünk a pénzbeli adomány mellé.

Óriási hogy nőtte ki magát a versenyzői közösség. Az elmúlt évben egy teljesen új szabályrendszerben rendeztük a versenyeinket, és már érzékelhető volt a különbség a versenyzés és versengés között. Itt már szükség volt a horgász tapasztalatára is az eredményhez, nem csak a szerencsére. A támogatók pedig folyamatosan jelentkeztek és mára egy olyan támogatási kör alakult ki mögöttünk, ahol már nem csak a reklám a lényeg, hanem van egy közös célunk Is, mégpedig. az utánpótlás nevelés illetve ,hogy mimnél szélesebb körben terjesszük ezt a nagyszerű sportot.

Nekünk, amatőröknek könnyebb dolgunk van, hiszen a legnagyobb nevek a szakmában, a világ tetejére állították a magyar horgászokat, és elismerést hoztak hazánknak.

Az Energofish , BenzárMix, WalterLand, Duplakukac Horgászbolt, Horgász Zóna, Dovit, N01 Baits, Halat.hu, FishinGo Sportérem serlegüzlet, Stég Product, Atomix, Drennan Magyarország kísérték támogatásukkal a munkánkat, melyet mindenki szívesen fogadott.

A 2020-as év egy teljesen megújuló év lesz a Feeder Adventures Versenyek életében. Új szabályrendszerben, amely megfelel az országos szabályoknak, tartjuk majd a versenyeink nagy részét, ahol sok verseny, új helyszínek, és egy picit megint változtatva, az élő vizes versenyek is megjelennek a kínálatban.( pl, Duna) Az eddig megrendezett 200+ verseny és a versenyzői közösségünk hozzásegített bennünket, hogy nagy versenyeket is tudjunk tartani.

Ha szeretnél többet megtudni a saját versenyeinkről a 2020-as szezonban, akkor csatlakozz hozzánk a facebook-on. Feeder Adventures, Feeder Adventures Versenyek vagy iratkozz fel a YouTube csatornánkra, és nézd meg a versenyeink képes beszámolóit.

Várunk téged is egy megmérettetésre!